7 tips om de hele dag te genieten van je parfum

Heb jij een lievelings parfum? Vast wel. Zo een parfum waarvan je altijd een flesje in de kast wil hebben en dat mensen onmiddelijk herkennen als jou signature-geur. Dé geur waar mensen je regelmatig mee complimenteren en vragen wat je draagt? Ik zelf heb er eigenlijk twee. Overdag draag ik Rose Couture van Elie Saab en voor avondjes uit spray ik met het zwoele Valentino Donna. Het liefst wil ik dan ook u-renlang naar mijn beste parfum ruiken. En ik heb het idee dat jij precies hetzelfde gevoel hebt met jouw favoriet. Daarom wil je vast  wel de tips lezen waarmee dat dat gewoon lukt. Dus sprayen en genieten, all day, all night

langer ruiken naar parfum tips

7 tips om heel de dag naar parfum te ruiken

#1 Warmte, licht en vocht zorgen ervoor dat de kwaliteit van je parfum wordt aangetast. Bewaar je flesje dus op een frisse, droge plek en stel ze niet bloot aan zonlicht. Het badkamerkastje is bijvoorbeeld perfect. En zo blijft je parfum zijn geur behouden. 

#2 Wacht niet met het spuiten van je parfum tot je aangekleed bent, maar doe dit zodra je uit de douche uitstapt. Na het douchen staan je poriën namelijk iets open en dit zorgt ervoor dat het parfum goed opgenomen. En een ander voordeel is dat je geen vlekken krijgt op delicate stoffen of juwelen. Dat gaat trouwens ook op voor deo. 

#3 Bedenk goed waar je jouw parfum spuit. Warme gebieden op je huid zoals achter je oor, tussen je borsten en in je arm-of knieholte, zorgen ervoor dat de geur zich over je hele lichaam verspreidt en dat deze langer te ruiken is. 

#4 Smeer een beetje Vaseline op de plekken waar je parfum gaat spuiten om ervoor te zorgen dat de geur langer blijft hangen. Parfum pakt beter op een gezonde soepele huid dan op een droge. Smeren is dus de boodschap.

#5 Wrijf jij altijd je polsen tegen elkaar nadat je parfum gespoten hebt? Waarschijnlijk ik en iedereen die ik ken ook. Maar niet doen, want zo wrijf je de eerste parfum weg, waardoor de geur eerder vervliegt. Dus gewoon sprayen en verder niet meer aankomen.

#6 Spray jij altijd parfum in je haren? Dat ruikt inderdaad super fijn. Maar je haar wordt er minder blij van, zeker wanneer het parfum op alchoholbasis. Je kunt beter wat van het goedje in je borstel spuiten en daarmee je haren kammen. zo wordt de geur mooi verspriedt en droogt je haar niet uit. Of aangepast haarparfum van jouw lievelingsparfum kopen, dat kan natuurlijk ook.

#7 Spuit een beetje van je lievelingsparfum op een aantal wattenstaafjes en neem ze in een boterhamzakje mee in je handtas. Zo kun je gedurende dag een beetje met de stokjes over je huid wrijven om de geur weer wat te versterken. En je hoeft niet bang te zijn dat je parfum vervliegt of de fles stuk gaat.

Geuren die je de hele dag wil ruiken

Elie Saab Le Parfum Rose Couture Eau de ToiletteElie Saab de Bijenkorf
€ 97,50
shalimar savon 100 gr 100 MLGuerlain Eau de parfumICI PARIS XL
€ 24,40
live irrésistible eau de toilette 40 MLDesigner accessoiresICI PARIS XL
€ 51,75
nina eau de toilette spray 30 MLNina Ricci ICI PARIS XL
€ 36,15
roses de chloe eau de toilette 30 MLDesigner accessoiresICI PARIS XL
€ 56,10
Valentino VALENTINO DONNA Eau de ParfumValentino de Bijenkorf
€ 118,50
prada candy eau de parfum 80 MLPrada ICI PARIS XL
€ 96,40
Christian Dior Miss Dior Le Parfum eau de parfum 75 mlChristian Dior Superwinkel
€ 117,00 € 84,39
idylle eau de parfum spray 35 MLGuerlain ICI PARIS XL
€ 59,50
kenzo world eau de parfum 50 MLDesigner accessoiresICI PARIS XL
€ 70,90
la petite robe noire eau de parfum intense 50 MLGuerlain ICI PARIS XL
€ 83,00
apres l'ondee eau de toilette 100 MLGuerlain ICI PARIS XL
€ 97,55

Meer parfum vind je in onze Fashion Finder.

liefs, Nike 

Nike  Plonger au fond de l'inconnu pour trouver du nouveau.

Reageer