Alles wat je moet weten over de it-haarkleur rosé gold

De nieuwste haartrend, waar je hoogstwaarschijnlijk al van gehoord hebt, is rosé of "rose gold hair". De rosé haarkleur is een zeer moeilijk te definiëren haarkleur en bevindt zich ergens op het spectrum tussen hoogblond en babyroze. Een beetje zoals Lindsay Lohan zich ergens op het spectrum bevind tussen Trailer Fabulous en Hollywood Ratchet. Soms moeilijk uit te leggen maar wel altijd zalig.

kleur haar

Voor wie?

Rosé goud is voor iedereen die mooi is met blond haar maar er liever niet uitziet zoals een braaf schoolmeisje. Omdat rosé in zoveel verschillende tinten bestaat is er een gepaste tint voor iedereen. Sta je beter met warme tinten dan kun je opteren voor een rosé met een peachy ondertoon. Ben je meer van de koele en pasteltinten dan kun je opteren voor een zeer lichte en meer roze variant.

rose gold hair

Hoe?

In het kapsalon hebben we al verschillende keren de vraag gekregen of je de rosé haarkleur tijdelijk op bruin haar kunt zetten. Als je met tijdelijk bedoelt : eerst heel je haar bleachen en er dan een roze toner overzetten? Dan wel, maar anders niet. Rosé heeft een blonde basis nodig en je kunt spijtig genoeg nog niet tijdelijk lichter gaan.

rose gold hair

En dan nu?

En hoe onderhouden, vraag je je misschien af? Eigenlijk is het heel simpel, we voegen een roze toner toe na je blonde kleuring, maar omdat elk blond anders is moet de toner op maat gemengd worden. Teveel roze erin en hij is te fel, te weinig en je ziet hem niet genoeg. Rosé is zo mooi doordat het een multidimensionele kleur is. Mooie overgangen zijn dan ook cruciaal. Ook is de houdbaarheid zeer moeilijk te voorspellen. Dat heeft immers te maken met zeer veel verschillende factoren. Zoals de porositeit van je haar, de shampoo die je gebruikt, vorige kleuringen, en zo meer. Meestal blijft de rosé schijn niet zo lang, en moet je het dus zelf onderhouden. Je kan bijvoorbeeld een crazy colour shampoo kopen in Peachy Coral, of Candy Floss en die mengen met je conditioner. Begin met een beetje van de Crazy Colour en naarmate je hem feller wil, doe je er meer bij of laat je hem iets langer inwerken.

Check ook zeker ons rosé moodboard voor inspiratie. Onthoud wel dat het weinig zin heeft om met één foto van hoe je het exact wilt naar je kapper te gaan want dat is niet hoe rosé werkt. Rosé is niet alleen een haarkleur, maar ook een vibe. En dat dien je na dit artikel te weten.

XOXO Stijn

moisture protect haardroger hp8280/00Philips BeautyICI PARIS XL
€ 84,95
amazing grace perfumed shampoo, bath & shower gel 480 MLPHILOSOPHY ShampooICI PARIS XL
€ 19,25
moistureprotect ionic straightener hp8372/00Philips StijltangICI PARIS XL
€ 84,95

Over Stijn 
Stijn is eigenaar en bezieler van Costa Del Kapsalon. Hij zet regelmatig een schaar in het haar van niemand minder dan Joy Anna Thielemans, Josje Huisman en menig ander fashionista. Naast een scherpe schaar heeft hij ook een scherpe pen en samen met Gladys Ferro, de schrijvende kracht achter Costa del Blog, delen ze dan ook graag hun hairspirations. We zijn dan ook trots dat dit dream team vanaf nu deel uitmaakt van het Fashionchick blogger team en ons zal inspireren met de nieuwste haartrends, tips & tricks en de allermooiste kapsels. Volg hen op Instagram, Facebook en Pinterest en get inspired door de nieuwste creaties en trends. 

liefs, Costa Del Kapsalon

Costa Del Kapsalon Your hair is 90% of your selfie

Reageer