De vijf mascarafouten die je hierna nooit meer maakt

Ik ben best wel een durver wat betreft mezelf op straat vertonen. Zo trek zonder problemen in mijn joggingbroek naar de winkel, kam ik niet altijd mijn haren (tot grote ergernis van moederlief) en zet ik wel eens in mijn pyjama het vuilnis buiten, no kidding. Maar één ding doe ik nooit, jamais, never en dat is zonder macara de deur uitgaan. Zonder mascara voel ik me namelijk naakt. Je kunt je dus voorstellen dat ik op het gebied van mascara een kenner ben. Tenminste dat dacht ik, want toen ik me eens ging verdiepen in de wondere wereld van mascara, bleek dat er een aantal fouten zijn die iedere vrouw maakt. Tijd om daar wat aan te doen. 

mascara fouten die iedereen maakt

Fout #1 je mascara pompen

Je denkt dat je extra veel mascara op de borstel krijgt door die flink in en uit de houder te pompen, niet? Niet dus. Met al dat gepomp zorg je ervoor dat er veel lucht in het houdertje komt, waardoor je mascara super snel uitdroogt. Resultaat? Klonterige en droge mascara, waar je niets meer mee kunt aanvangen. Niet meer doen. 

Fout #2 starten met de bovenste wimpers

Begin jij ook altijd met je bovenste wimpers en breng je daarna pas mascara op je onderste wimpers aan? Wel dat kun je dus ook beter niet meer doen. Waarom? Omdat je als je deze volgorde aanhoudt, je met je 'natte wimpers' naar boven moet kijken om je onderste wimpers te doen. En zo kun je vlekken op je zorgvuldig aangebrachte oogschaduw krijgen. Iets wat dus heel simpel te vermijden is. 

Fout #3 krullen na het aanbrengen

Eigenlijk is dit hetzelfde dan haarlak spuiten alvorens je haren te krullen. Je haren en krultang worden daar minder blij van. Zo ook met mascara en een wimperkruller. Je wimperkruller wordt vuil, de krul van je wimpers kan hoekig zijn of nog erger, je wimpers kunnen aan de kruller blijven kleven. Auw.

Fout #4 je mascara te lang bewaren

Ok, eerlijk is eerlijk, hier ben ik zelf ook heel schuldig aan. Normaal gezien mag je make-up maar zes maanden bewaren. Er blijven immers flink wat bacteriën aan je borsteltje kleven, waardoor je kans hebt op flinke oogonstekingen. Dat wil je dus liever niet. Is je mascara toch uitgedroogd voordat de houdbaarheidsdatum overschreden is? Voeg dan een paar oogdruppeltjes toe. 

Fout #5 je mascara niet goed verwijderen 

Na deze tips ben je ongetwijfeld een ster in het aanbrengen van mascara. Geweldig. Maar de mooist gemaquilleerde wimpers krijg je als je begint met een schone lei. Verwijder daarom zorgvuldig je mascara voor je gaat slapen, want een nieuwe op een oude laag is allesbehalve mooi. Poetsen dus. 

Aan de slag

Tweezerman Wenkbrauw MousseTweezerman de Bijenkorf
€ 17,95
Biotherm Biosource Lot Pnm 2016Gezichtsverzorgingde Bijenkorf
€ 28,00
M·A·C Eyelash Curler / Charlotte OlympiaM.A.C Cosmetics de Bijenkorf
€ 23,50
Lancôme Hypnôse Doll EyesLancôme Mascarade Bijenkorf
€ 33,50
BH Cosmetics Eyelash CurlerBh cosmetics The Make Up Spot
€ 3,25
L'Oréal Paris Mega Volume Miss Manga Mascara - BlackL'Oréal MascaraThe Make Up Spot
€ 13,95
Freedom Pro Volume Mascara BlackFreedom MascaraBoozyshop
€ 2,99
Freedom Professional Studio Dramatic Sensitive Eye Makeup RemoverFreedom makeup london Boozyshop
€ 6,95 € 3,95
Max Factor Velvet Volume False Lash Effect MascaraMax Factor MascaraThe Make Up Spot
€ 17,99

Lees ook: 7 tips om een hele dag van je parfum te genieten

liefs, Nike 

Nike  Plonger au fond de l'inconnu pour trouver du nouveau.

Reageer