Deze haarkleurtrend past het best bij je gezicht

Hoe graag ik ook een nieuwe haarkleur voor de zomer zou willen uitproberen, het boezemt me toch een beetje angst in. Asblond vind ik super mooi en ook met grijs of lichtroze zie ik mezelf wel rondlopen. Eigenlijk zijn de haarkleurentrends voor de zomer van 2016 allemaal geweldig. Maar wat als zullke kleuren helemaal niet bij me passen? En ik vervolgens een half fortuin spendeer aan een haarkleur die absoluut niet mooi is? Je moet bij het kleuren van je haren immers rekening houden met de kleur van je huid en ogen. Dus ik ging op onderzoek uit. Niet alleen voor mezelf, ik zocht de haartrends uit voor elk kleurentype. Ben je benieuwd welke haarkleur het best bij jou past? Lees dan vooral even verder. 

#1 Lentetypes

haarkleuren zomer 2016

Huid: Deze types hebben een lichte huid die soms een goudgele of lichtroze ondertoon heeft. Sommige lentetypes hebben sproetjes en blozen makkelijk.  
Ogen: Lichte ogen; gaande van lichtblauw tot groen.

Trendkleur: Het natuurlijke haar van lentetypes heeft een zomerse gloed. Ben je dit type? Dan vermijd je beter astinten en te donkere kleuren. Warme tinten passen daarentegen wel heel goed bij je gezicht. Jouw go-to kleuren deze zomer? Bronde en een coupe met babylights. Dit zijn twee warme haarkleuren die tussen blond en bruin inzitten. 

#2 Zomertypes

haarkleuren zomer 2016

Huid: Zomertypes hebben een rozige huidskleur met een blauw-of paarsgetinte ondertoon
Ogen: De ogen zijn blauw, groen, blauw-groen, blauw-grijs of grijs gekleurd. Sommige vrouwen kunnen ook bruine ogen hebben, maar dan met groene, blauwe of grijze sparkeltjes. 

Trendkleur: Als jij je haren deze zomer wil kleuren, zijn grijs of platina jouw kleuren. En ook lichtroze of assig roségoud past bij jou. Rood haar met een ebbenhouten, koperen of goudblonde ondertoon kun je echter beter vermijden. Die haarkleuren laten je immers een stuk ouder lijken. 

#3 Herfsttypes

haarkleuren zomer 2016

Huid: Herfstypes kunnen een lichte huid hebben, maar de ondertoon is warm. Vaak hebben zij ook sproetjes. 
Ogen:  De types hebben bijna altijd groene of blauwe/turquoize ogen. In zeldzame gevallen zijn de ogen lichtblauw van kleur. 

Trendkleur: Accentueer als je dit type bent, je haren met rode en koperen tonen. Zo komt je gezicht het beste uit. Jouw kleur deze zomer is Sunkissed Red. Ook roségoud kan in jouw geval, maar let er dan op dat de kleur een warme i.p.v assige ondertoon heeft. 

#4 Wintertypes

haarkleuren zomer 2016

Huid: Dit type komt overal ter wereld veel voor. Zij kunnen een heel lichte huid hebben met een koude ondertoon.
Ogen: De kleur van de ogen is bij wintertypes bruin, grijs, ijsblauw of fel groen.

Trendkleur: Ben je dit type? Lucky you. Dan ben jij al gezegend rijke donkere haarkleur. Iets moeilijker om te kleuren, maar je kunt je eigen haren wel accentueren met een kleur waardoor je haren nog intenser van kleur lijken. Of je kunt voor een ombre met zilver of grijs gaan. 

Hiermee hou je gekleurd haar mooi

L'Oréal Paris Elvive Color Vive Conditioner (mini)L'Oréal HaarmaskerThe Make Up Spot
€ 1,95
L'Oréal Professionnel Série Expert Vitamino Color MaskHaarmaskerThe Make Up Spot
€ 13,95
Balmain Spa BrushBalmain borstelde Bijenkorf
€ 59,00
John Frieda Touchable Memory Hairspray Flexible HoldHaarverzorgingThe Make Up Spot
€ 7,99
L'Oréal Professionnel Série Expert Liss Unlimited Leave-in ConditionerConditionerThe Make Up Spot
€ 12,95
PIMP Amsterdam No Curls No Glory CreamPimp amsterdam The Make Up Spot
€ 19,95
Syoss Revive Color ElixerSyoss The Make Up Spot
€ 7,99 € 5,50
John Frieda Beach Blonde Cool Dip Purifying ShampooJohn Frieda ShampooThe Make Up Spot
€ 9,50 € 6,62
Sisley Extract for Hair & ScalpSisley Haarserumde Bijenkorf
€ 107,00

Meer haarverzorging shop je in onze Fashion Finder. 

liefs, Nike 

Nike  Plonger au fond de l'inconnu pour trouver du nouveau.

Reageer

    Login om te reageren
  • Nike 88 dagen geleden

    Hey Shana, bedankt voor je reactie. Met jouw ogen en huid sta je het mooist met warme tinten. Een beetje zoals het lentetype. Zo komt je gezicht het mooiste uit. Askleur kan minder mooi zijn, maar als je toch een risico wil nemen, zorg dan dat er ook warme highlights inzitten. Je kunt googlen op de Haute Pursuit. Zij staat wel heel mooi met een licht tintje en heeft ook een olijfkleurige huid. Succes. Liefs, Nike

  • Shana 90 dagen geleden

    Spijtig genoeg sta ik er niet tussen. Bruine ogen en een iets donkerder tintje met een olijfkleurige ondergrond. Welke kleur zou bij mij kunnen passen? Of onder welk type val ik