Ellen Kegels "Binnenkort ga ik met de koning en koningin op pad"

Ellen Kegels zit al op me te wachten als ik arriveer. Zoals altijd heeft ze een gezonde glow op haar gezicht en ziet ze er met haar leren jasje en minimalistische outfit op en top fashionable uit. Dat ze kan breien en een goede smaak heeft, wisten we ondertussen al. Maar hoe ziet de toekomst van LN-knits eruit? En hoe slaagt ze er zelf in om alles te runnen en nog steeds fris voor de dag te komen. Wedden dat dat iets met food te maken heeft? Wij vroegen het haar. 

Visual LN-FOOD

1. Hi Ellen, het zijn drukke tijden voor je. Hoe krijg je het allemaal rond?

Eerst en vooral heb ik een fantastisch team. We vullen elkaar perfect aan. Ik ben de 'creator' en hou me vooral bezig met het creatieve gedeelte zoals de productie, communicatie en marketing. Mijn zus, Anneleen is de enabeler en verzorgt de budgetten. Eigenlijk heb ik haar gestolen van mijn papa. Ik zei tegen haar 'kom eens gewoon bij mij werken'. Lien is er al vanaf het begin bij en steunt zowel Anneleen als mij. Zij zorgt ervoor dat alles gebeurt zoals het moet. Dankzij haar krijgen verkooppunten bijvoorbeeld altijd mooie verpakkingen opgestuurd. Mijn pakjes zouden een stuk slordiger in elkaar geflanst worden (lacht). 

MaxMara Kassel blouse met boxy fitMax Mara de Bijenkorf
€ 139,00 € 111,00
Acne Studios Boy Festival boyfriend fit jeansDesigner jeansde Bijenkorf
€ 240,00
adidas Stan Smith Lea sneakers van leerAdidas de Bijenkorf
€ 149,95

2. Je ziet er nog steeds fantastisch uit. Wat is je geheim? 

Genoeg slapen en gezond eten. Ik eet heel mijn leven al gezond en probeer ook altijd mijn eten zelf te maken. Al vanaf het prille begin is een eigen kookboek een droom. Af en toe deelde ik een gerechtje op Instagram en daar kwamen altijd enthousiaste reacties op. Vaak vroegen mijn volgers ook om het recept. In het begin wou ik mij vooral focussen op mijn breiboeken en bovendien wil ik niets op de markt brengen zonder dat daar second level een partij beter van kan worden. Door vaak naar Peru te reizen leerde ik de Peruviaanse superfoods kennen. Elke keer kwam ik thuis met een nieuwe stash superfoods. Vandaar is het idee ontstaan om samen met het kookboek een superfoodlijn te lanceren. We kopen rechtstreeks bij de boeren aan. Zo krijgen de boeren in Peru een eerlijk loon voor hun harde werk. We zijn tegen woekerwinsten en willen een meerwaarde zijn voor Peru en de mensen daar

LN kegels food

3. Wat is er zo bijzonder aan de Peruviaanse superfoods? 

Iedereen kent ondertussen Quinoa, maar Cañihua is nog niet zo gekend. Dit klein zaad heeft een grotere voedingswaarde dan zijn grote broer. Daarnaast zit er ook Maca in het gamma. Dat is een vitaliserende wortel die super goed is voor de spieropbouw en ook helpt bij vermoeidheid. Het geeft trouwens ook het libido een boost. Een maaltijd aan je vriend serveren met dit ingrediënt, is dus een absolute aanrader. En ook Quinoa zelf en Kiwicha pops maken deel uit van de superfoodlijn. De verpakking van deze box is trouwens 100% biologisch afbreekbaar. 

ln food fair trade

4. Hoe was het om een kookboek te maken? 

Heel erg leuk. Ik ben ook heel blij met de foto's en het resultaat.  Dat ik uit drie broeken gescheurd ben, neem ik er met plezier bij :). De receptjes zijn allemaal super gezond, maar ik at echt een HELE dag door, haha. 

Mable Marble TableWoonaccessoireModeMusthaves
€ 119,95
What's For Dinner?WoonaccessoireModeMusthaves
€ 21,95
Life's Like a SoapHouse Doctor Make-upModeMusthaves
€ 19,95

5. Wat is je favoriete receptje uit het boek?

Dat gerechtje wordt gelijk de cover. Gecarameliseerde pompoen, in de oven met honing en rozemarijn, rode ajuin, feta, quinoa en vers gebakken perzikken. Het water komt me alweer in de mond als ik er aan denk. Al de recepten zijn trouwens heel erg makkelijk te maken. Zelf heb ik  geen tijd om lang in de keuken te staan, dus dat was samen met het fairtrade-aspect,het uitgangspunt van dit kookboek. Niet te veel afwegen, niet te veel ingrediënten, met de superfoodbox en producten van gelijk welk winkeltje om de hoek kun je alles maken. 

ln food fair trade

6. Als je één ding van de Peruviaanse cultuur zou kunnen meenemen, wat zou dat zijn?

Ik heb altijd van Peru gehouden. De Peruviaanse natuur is prachtig, de mensen,.. alpaca's. En ook hun voedingsgewoontes passen perfect bij mij: veel rauwe vis, advocado's, limoensap... Maar als ik echt iets moet kiezen dan zou de relaxte sfeer van daar meenemen. Niet zoveel rushen zoals in België, af en toe pauze inlassen en in het weekend het werk aan de kant. Dat zou heerlijk zijn.

7. Naast food speelt fashion natuurlijk ook een grote rol in je leven. Wie is je grote stijlicoon?

Dat is mijn tante. Zij had het kledingmerk Anvers, dat ze net zoals ik met haar zus runde. Haar stijl was een beetje fashionable en ze zag er altijd ongelooflijk goed uit. Ze had ook heel veel energie; ze ging steeds zwemmen in de Wezenberg en deed aan yoga. Naar haar heb ik ook een ontwerp vernoemd, de Marvellous Martine. 

LN kegels food

8. Instagram vertelde me dat je ondertussen een boyfriend hebt, denk je ook aan een mannenlijn? 

Nee voorlopig niet, we hebben een mannenlijn gehad, maar die deed het niet zo goed. Mannen geven nog steeds veel minder geld uit dan vrouwen. Maar de grofgebreide vesten, hoodies en beanies zelf kunnen uiteraard ook door mannen gedragen worden. Verder hou ik het bij de basislijnen, Ln Andes, Ln Beanies, Home & LN-Kids. 

9. Dream big: waar zie jij jezelf over 10 jaar?

Dan hoop ik kinderen te hebben.

10. En hoe staat het met je plannen voor het buitenland. #worlddomination? 

Mijn droom is een winkel in Tokio. Maar binnenkort kun je onze lijn wel in Japan verkrijgen, via een conceptstore. Ik en mijn vriend mogen daar samen met Geert Bourjois de Belgische delegatie rondleiden. Dat betekent dat ik binnenkort een dagje met koning Filip en koningin Matilde mag doorbrengen. Zo leuk.

Om af te sluiten deel ik nog graag dit recept uit het boek met de Fashionchickbezoekers. Do try this at home:

Recepten ln kegels

Heel erg bedankt, Ellen. We kijken heel erg uit naar de lancering van het boek. #LNFairfood boek (€29,95) is vanaf 12 oktober verkrijgbaar in de boekhandel, in de LN|Knits flagshipstore en in enkele concepstores. Voor de superfoods kun je ook in de flagship store en enkele conceptstores terecht. Meer info vind je op www.lnknits.com


liefs, Nike 

Nike  Plonger au fond de l'inconnu pour trouver du nouveau.

Reageer