Fashionchick test uit: detoxen met de vijfdaagse sapkuur

Of ik even een detoxkuur wou proberen? Ik geef toe dat ik niet meteen stond te springen toen Sylvia van Juiz-s mij contacteerde. Ik ben namelijk niet het prototype van een healthy girl. In mijn diepvriezer zit altijd een pizza of twee, je weet wel voor die luie Netflixavondjes en mijn sportschoenen staan al een jaar te verstoffen. Je hoort het al, zo'n detoxkuur zou een echte uitdaging worden. En dat was het ook!. 

Juiz s

Getting started

Dinsdagavond, de doos arriveerde op de redactie en de sapjes zagen er echt vers en gezond uit. Al die leuke kleurtjes, je zou haast zin krijgen om te detoxen. Bij de doos zat een enveloppe met alle essentiële informatie, het opbouwmenu, tips en tricks en het menu voor de dagen van de sapjeskuur. Maar die dag besloot ik om het detoxen nog even uit te stellen. Die week stonden namelijk de persdagen op de planning en dat gaat traditioneel gepaard met lekkere hapjes en drankjes. Gelukkig blijven de sapjes na ontdooien drie weken vers, ik kon dus met een gerust hart maandag aan het sappen slaan. 

1,2,3.... en sappen à volonté

Maandagmorgen, een week later. Maandagochtend start ik normaal gesproken altijd met een koffie of drie. De nespresso-machine leek me smekend aan te kijken alsof hij wou zeggen 'één koffie kan heus geen kwaad' en het duiveltje op men schouder zei 'hoe je kan in godsnaam een maandagmorgen zonder koffie overleven?'. Met een klein schuldgevoel drukte ik dus op de knop en goot ik de koffie naar binnen, een slechte start dus

De rest van de dag verliep een beetje vlotter, ik had wel een beetje hoofdpijn, maar dat betekent dat je lichaam effectief aan het ontgiften is. Mijn koffietjes doorheen de dag verving door groene thee en water en dat voelde eigenlijk best goed. Sommige sapjes vond ik echt niet lekker, maar die met spinazie vond ik proefde als ééntje dat ik zelf uit de blender had getoverd. En 's avonds kwam de ultieme beloning, een pompoensoep die ik heel lekker vond. Bovendien mag je dit sapje warm drinken, zodat je toch het gevoel hebt een maaltijd binnen te hebben. 's Avonds om 20.00u kreeg ik echter het notensapje met de beste wil ter wereld niet naar binnen, dus ik ging met honger slapen.

Juis z

foto: @marialauradl

Dag twee: terrasjes doen 

Die ochtend was ik enorm blij toen de klok tien uur tikte. Honger! Het basilicumsapje proefde iets minder lekker dan het spinaziedrankje waarmee ik een dag eerder startte, al was ik heel erg blij om gezonde stoffen binnen te krijgen. En die dag sloeg ik er wel in om helemaal geen koffie te drinken, wat me blij maakte. 's avonds had ik echter afgesproken met vriendinnen op een terrasje. De alcohol liet ik zonder problemen aan me voorbij gaan, maar toen pizza besteld werd en ik enkel een notensapje voor me had, plooide ik. Pizza vs. sapjes: 1-0

Dag drie: de knieval voor frietjes van de frituur

Dag drie miste ik vast voedsel enorm. En mijn koffie's. Het was een thuiswerkdag, dus dat maakte het nog extra moeilijk om niet  in de frigo te zitten. Resoluut besloot ik door te zetten. 's Avonds moest ik echter mijn administratie bijwerken en iets langer doorwerken omdat er een verlengd weekend aankwam. Het werd een lange werkdag en toen die was afgelopen, was ik niet tevreden met een sapje. Ik snakte naar een pak verse frieten met stoofvleessaus. Toen ik bij de frituur arriveerde om 23.00u, was de vrouw echter net aan het sluiten. Ik smeekte om nog frietjes te krijgen en nadat ik haar vertelde over de sapjeskuur deed ze dat met plezier. Dank je wel, frituur t'Bouletje. 

Juis z

Resultaten

Hoewel ik de detoxsapkuur van Juis~z  niet tot het bittere einde heb volgehouden, ben ik best wel tevreden met de resultaten. Zo was (ja, ondertussen al niet meer) mijn buik aanzienlijk platter, drink ik een stuk minder koffie dan vroeger drie t.o.v tien én eet ik vaker sla, havermout en smoothies. Ook wijntjes bij het eten zweer ik veel meer af. Een echte healthy girl zal ik nooit worden, maar al bij al vind ik het resultaat best spectaculair. Wil jij zelf de detoxkuur uitproberen? Lees er alles over op de website van Juiz~s.

Vijf tips om het beter te doen dan ik

Toegegeven, ik voelde me een tikkeltje schuldig omdat ik de sapkuur niet heb volgehouden. Daarom geef ik graag enkele tips om het zelf beter te doen:

- Het is best belangrijk om het afbouwmenu te volgen. Zelf heb ik dat niet gedaan en dan is de stap net iets te groot
- Drink je weinig smoothies en eet je veel fastfood? Ga dan voor het Juiz~s till dinner menu. Zo heb je veel meer kans om het vol te houden.
- Doe de tesamen detoxkuur met enkele vrienden, zo kun je elkaar aanmoedigen.
- Beperk de verleiding. Zorg dat je geen snoep in huis hebt, zo heb je minder kans om ongezond te gaan snacken.
- Heb je echt heel veel honger? Ga dan voor een gezond alternatief of maak iets uit het receptenboek van Juiz~s. Als je het echt te moeilijk vindt, is dat beter dan ongezond eten naar binnen te werken.
- Laat je begeleiden door de coaches van Juiz~s.

 Wil jij enkele kilo's kwijt? Probeer dan de sapkuur van Juiz~s en doe het beter dan ik. Bebruik de kortingscode #fashionchick en krijg nog tot 30 juni een korting van 20% op Juiz~s all day en Juiz~s till dinner

liefs, Nike 

Nike  Plonger au fond de l'inconnu pour trouver du nouveau.

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Reageer