Fluweel vereist fluwelen handjes: zo hou je het mooi

Het kan je niet ontgaan zijn; de stof van het jaar is fluweel. En dat kunnen we alleen maar toejuichen. Geen stof immers die zo hard smeekt om aangeraakt te worden, super warm is en ook nog eens heel erg rijkelijk oogt. Geen wonder dus dat Victoria Beckham voor haar zomercollectie geen afstand van de stof kon doen. Fluweel is dus sowieso de investering waard, maar hoe zorg je ervoor dat het zachte materiaal een even lang leven als de trend beschoren is? Wij zochten het uit en met deze tips ben je volgende winter nog minstens even knuffelbaar. Viva Velvet

Fluweel mooi houden

#1 Strijk fluweel nooit. Zelfs de laagste stand van je strijkijzer kan de delicate structuur van de stof beschadigen.

#2 Berg je velvet items zorgvuldig op. Fluweel moet ademen. Zorg er daarom voor dat je kleding uit deze stof voldoende ruimte gunt. Prop je fluwelen broek of kleedje dus niet snel snel in een lade. Daarnaast mag je fluwelen kleding om dezelfde reden nooit in een plastic zak bewaren. 

#3 Steek je fluwelen kleding niet zomaar in de wasmachine. Lees zorgvuldig het ticket alvorens je jouw favoriete winterbroek wast op 30°. En als je het item mag handwassen, gebruik je beter geen biologisch wasmiddel. Wring bovendien fluweel ook nooit uit, want dat kan de structuur van de stof beschadigen. Druk daarentegen voorzichtig op je kledingsstuk om het water weg te krijgen en hang je item daarna op.

#4 Wees voorzichtig als het op drogen aankomt. Zoals gezegd kun je een fluwelen jas, kleedje of blazer best op een hanger hangen om te drogen. Als het op het wasetiket is aangegeven, mag je het kledingstuk ook in de droogkast op koude stand laten drogen. 

#5 Voorkom schade. Fluwelen kleding is meer vatbaar voor draagsporen dan andere materialen. Wees daarom voorzichtig als je gaat zitten en kies voor een kussentje. Aan de mouwen en de nek is het moeilijker om draagschade te voorkomen, maar als het zover is, kun je de stof soms laten herstellen bij een stoffenspecialist. 

Cuddle proof

Velvet Underground ChokerModeMusthaves ChokerModeMusthaves
€ 14,95
Lovely Velvet TopSpaghetti topModeMusthaves
€ 29,95
Roze velvet enkellaarsjesSacha EnkellaarsSacha
€ 59,99
Nude platform sneakers fluweelSacha sneakerSacha
€ 39,99
MO&Co. Jasje van fluweel met borstzakkenMO&Co. Korte blazerde Bijenkorf
€ 255,00
The Dungaree DressLittle black dressModeMusthaves
€ 39,95
Samsøe & Samsøe Bjelke tuniekjurk van fluweelSamsoe & Samsoe de Bijenkorf
€ 179,00
Isabel Marant Étoile Lalia jack van fluweelLentejasde Bijenkorf
€ 540,00
Velvet veterlaarsjesSacha VeterlaarsSacha
€ 69,99
Wine Coloured VelvetModeMusthaves LentejasModeMusthaves
€ 84,95
Diane von Furstenberg Soirée crossbodytas met fluweelDesigner clutchde Bijenkorf
€ 200,00
Sweatshirt in paars foor Dames - RAINBOWRainbow ColtruiBon Prix
€ 31,99

Lees ook: Velvet dreams

liefs, Nike 

Nike  Plonger au fond de l'inconnu pour trouver du nouveau.

Reageer