Fouten die iedereen met z'n stijltang maakt

Kun jij ook niet leven zonder je stijltang? Begrijpen we helemaal. Of je nu een stijtang gebruikt om je haren plat te maken of net om krullen in je haren te draaien, dit tool is immers handig voor elk kapsel. Als wij op vakantie trekken, is onze stijltang het eerste wat wij inpakken. Eén keer vergeten, maar daarna nooit meer. Klinkt dit je bekend in de oren en ga jij ook amper de deur niet uit zonder gestijld haar? Dan trap jij vast ook in enkele valkuilen die je met deze tool kunt tegenkomen. En dat zijn er veel meer dan je zou vermoeden. Wij gingen op onderzoek uit en kunnen ons ondertussen stijltangprofessionals noemen. Benieuwd wat de fouten zijn die het meest worden gemaakt? Lees dan vooral even verder en maak ze zelf nooit meer

Fouten stijltang

Fout #1 Vergeten je haren te beschermen

Een stijltang kan je haar beschadigen, wanneer je het niet goed beschermt. Doe daarom voordat je jouw haren gaat stijlen altijd wat serum of hittebeschermspray in je haren. Dat gaat trouwens ook op als je jouw haren brusht of krult. 

Fout #2 Je stijltang op de hoogste stand zetten

Ok, je stijltang kan misschien 250° worden, maar dat betekent niet dat je die temperatuur op je haren moet loslaten. Zeker als je fijn of droog haar hebt, moet je extra opletten. Te koud is natuurlijk ook niet de oplossing, want dan krijg je haren niet plat. De gulden middenweg is wat je moet hebben. 

Fout #3 Je haar stijlen als het nog vochtig is

Stoomt je haar of sist het? Foute boel. Stop dan meteen met stijlen. Niet alleen is dit super slecht voor je haren, maar je krijgt je kapsel ook  nooit zo recht als met droog haar. Even wachten dus. 

Fout #4 Je haren vergeten te kammen

Met klitten of knopen wordt stijlen een lastig karwei. Je stijltang kan pas echt doen waartoe die dient als je haar zorgvuldig gekamd is. Daarna mag je borsel of kam aan de kant blijven, want hier worden je haren na het stijlen alleen maar statisch van.

Fout #5 Te dikke plukken nemen

Ben jij een tikkeltje ongeduldig? Dan heb jij deze fout vast al een keertje gemaakt. Maar door dikkere plukken te nemen, ben je heus niet sneller klaar. Integendeel, vaak moet je een deeltje opnieuw doen, omdat je niet overal bijkomt of omdat je niet ziet wat je wel of niet gedaan hebt. Als je jouw haren daarentegen in kleinere secties verdeelt, kom je sneller tot een mooi resultaat. 

Fout #6 Je stijltang naar beneden trekken

Dit is iets wat veel mensen niet weten. Het meest logische is immers bij de aanzet beginnen en vervolgens de stijltang naar beneden toe trekken. Je start inderdaad bij de aanzet, maar daarna ga je met je stijltang de lucht in en trek je hem omhoog. Zo verliest je haar zijn volume niet. 

Fout #7 Je haar niet laten afkoelen

Je haar is helemaal plat en dan denk je 'rekkertje erin en klaar'. Het is echter om heel even te wachen tot je haar afgekoeld is, zo voorkom je deuken of knikken in je haar. Anders moet je de volgende dag met een ander kapsel helemaal opnieuw beginnen en dat is jammer, niet?

Fout #8 Je stijltang nooit schoonmaken

Bekijk je stijltang eens wat beter. Grote kans dat door de loop der tijd heel wat ranzigheid zich rond de platen heeft verzameld. Door alle stylingsproducten en vettigheid van je haren wordt je stijltang immers ook vies. En dat is niet erg, al moet je daarom af en toe je stijltang cleanen. Anders smeer je al die viezigheid gewoon terug je haren in. Jakkes.

Aan de slag

Argan OilCHI Hairandbeautyonline.com
€ 26,40 € 21,50
Ceramic Sleek Expert EP Technology 5.0 BAB2072EPEBaByliss PRO Hairandbeautyonline.com
€ 135,88 € 88,15
Hay Haarborstel van houtBeautyde Bijenkorf
€ 25,00
Syoss Restore 3in1 Turnaround Miracle Intense Treatment FluidSyoss HaarmaskerThe Make Up Spot
€ 7,99 € 5,50
Macadamia Oil Infused CombMacadamia borstelThe Make Up Spot
€ 11,90
BaBySleek Mini Straightener BAB2050MREBaByliss PRO Hairandbeautyonline.com
€ 54,95 € 32,50
Ceramic Hairstyling IronKardashian Beauty Hairandbeautyonline.com
€ 157,95 € 99,95
Organix Brazilian Keratin Therapy Anti Break SerumOrganix HaarserumThe Make Up Spot
€ 11,99
Balmain Hydraterende conditionerBalmain de Bijenkorf
€ 22,95
Dr. Hauschka HaarolieDr. Hauschka de Bijenkorf
€ 19,95
L'Oréal Professionnel Série Expert Instant Clear Shampoo Pure 250 mlShampooThe Make Up Spot
€ 9,95
TIGI Pro MINI Flat IronTigi StijltangThe Make Up Spot
€ 65,50

Meer krul-en stijltangen vind je in onze Fashion Finder.

liefs, Nike 

Nike  Plonger au fond de l'inconnu pour trouver du nouveau.

Reageer