Het feestkleedje dat perfect bij jouw figuur past

De aankoop van het perfecte feestkleedje vraagt meer overweging dan de juiste kleur of hoeveelheid glitters. Het kleedje dat jouw beste vriendin fantastisch staat, kan immers bij jou overkomen alsof je een juttezak over het hoofd hebt getrokken. En het glitterkleedje dat jouw sterke punten accentueert, laat het lichaam van je collega misschien minder uit de verf komen. Logisch ook, want iedereen heeft een ander lichaam. Laten we net die uniekheid omhelsen en extra benadrukken met het perfecte feestkleedje voor jouw figuur. Of je nu een peerfiguur hebt of een appelfiguur, gezegend bent met een volle boezem of zo recht bent als een plank; wij laten zien welk feestkleedje het best bij je past.

Feestkleedjes voor je figuur

Feestkleedjes voor een peerfiguur

Heb jij iets bredere heupen, een smalle taille en dito schouders? Dan wordt jouw type figuur ook wel een peervorm genoemd. Een peerfiguur komt het mooiste uit in een feestelijk A-lijnkleedje. Zo vallen je bredere heupen minder op en leg je het accent op je smalle taille.

Even&Odd Cocktailjurk dark blueEven & Odd KledingZalando
€ 39,95 € 31,95
Topshop Cocktailjurk goldTopshop Zalando
€ 64,95 € 59,95
Sandro Ruggia A-lijn jurk met lurex en sjaaldetailSandro de Bijenkorf
€ 195,00

Feestkleedjes voor een appelfiguur

Vrouwen met een appelfiguur hebben iets meer volume in het midden, wat zich vaak uit in een buikje. In dit geval kies je best voor een feestkleedje dat los rond je buik valt, zoals bijvoorbeeld een wikkelkleedje. Daarnaast zijn appeltjes gebaat met een korter kleedje waarmee het accent op de benen valt of met een kleedje met v-hals zodat de aandacht naar boven toe wordt gezogen.

Warehouse Jurk met kralendecoratie en paillettenWarehouse de Bijenkorf
€ 110,00
Phase Eight Serrina fijngebreide jurk met overlay van paillettenPhase eight de Bijenkorf
€ 149,00
Morgan RGMAGIC Cocktailjurk noirMorgan Zalando
€ 44,95 € 38,20

Grotere borsten

Grotere borsten kunnen net een zegen zijn,  dus durf gerust voor een subtiel decolleté te gaan. Blijf liever wel weg van de hooggesloten kleedjes, rushes en andere friemels op de borst, want deze zaken laten je voller lijken dan je bent.

Morgan Cocktailjurk blue roiMorgan Zalando
€ 59,95 € 54,95
Dames leopard maxi dressWE WE Fashion
€ 59,99 € 35,00
Derhy AQUARIUM Cocktailjurk noirDerhy Zalando
€ 189,95

Plankfiguur

Ben je rank en slank, maar droom je eerder van voluptueuze vormen? Met de juiste jurk kun je veel faken. Zo wordt peplum gegarandeerd je beste vriendin, want zij geeft je de heupen waar je altijd al van droomde. Ook ballonkleedjes maken jou een beetje voller en met een hooggesloten kleedje creëer je bovenaan wat meer volume.

Peplum Jurkje roodPabo
€ 17,50
New Look Jerseyjurk blackNew Look Zalando
€ 14,95 € 11,95
Vero Moda VMONE Cocktailjurk maple sugarVero Moda FeestkleedjeZalando
€ 39,95 € 27,95

Zandloperfiguur

Als je gezegend ben met een zandloperfiguur, heb jij het lichaam waar veel vrouwen van dromen. Een goede reden dus om met dat lijf te pronken en een nauw aangesloten kleedje aan te trekken waarin al je vormen mooi uitkomen.  

Glamorous Jerseyjurk redJersey kleedjeZalando
€ 39,95 € 27,95
This Is My Glam!ModeMusthaves ModeMusthaves
€ 69,95 € 26,00
TOPSHOP Midi-juk van fluweel met lurexTopshop de Bijenkorf
€ 50,00

Plus-size

Ook voor vrouwen met een maatje meer zijn geweldige feestkleedjes te vinden. Blijf echter weg van vormeloze tenten die je dikker maken dan je bent. Kies liever voor een nauw aansluitend kleedje met een decollete en eventueel wat plooien op je buik. Zo benadruk jij je pluspunten.

Wrap front cocktail dressAriella navabi
€ 259,99
Peplum pencil dressManon Baptiste navabi
€ 159,99
Flared sequinned dressManon Baptiste navabi
€ 139,99

De perfecte feestoutfit vind je in onze Style Guide.

liefs, Nike 

Nike  Plonger au fond de l'inconnu pour trouver du nouveau.

Reageer