Laurentine Van Landeghem van Clouds of Fashion: 'ik vind alles leuk aan mijn job'

Amper 23 is en ze runt één van de hipste kledingswinkels in Antwerpen, Clouds of Fashion. Wat ooit begon als een modeblog met DIY-tips om zelf je kleding te pimpen, groeide uit tot een webshop, een prachtig pand in de Nationalestraat in Antwerpen en binnenkort een tweede winkel in Gent. En dan hebben we het nog niet over de modeshow in de Waagnatie gehad. Die wist vorige maand zo'n 1500 fashionista's te lokken. Het mag duidelijk zijn; Laurentine Van Landeghem is uniek en bezit heel wat talent en ambitie. Hoog tijd om haar dus eens aan de tand te voelen over haar leven en toekomstdromen.

clouds of fashion

Laurentine, je bent nog vrij jong. Vertel eens, hoe wist je ‘dit wil ik doen?'
Eigenlijk heb ik nooit echt gedroomd van een eigen winkel. Vroeger wou ik altijd iets met dieren doen, mode of toneel. Het kon dus alle richtingen uit. Uiteindelijk begon ik communicatie te studeren. Als ik niet mijn eigen winkel zou hebben, zou ik me bijvoorbeeld wel bij een platform als Fashionchick zien werken. Maar het draaide anders uit. Toen ik de universiteit verruilde voor een opleiding aan de hogeschool, overtuigde een vriendin mij om een modeblog te beginnen. In die tijd customizede ik mijn kleding, zoals bijvoorbeeld shortjes met teksten en maakte ik accessoires. Steeds meer mensen uit mijn omgeving begonnen te vragen om ook voor hun dingen te maken. Eerst vrienden, daarna mensen die mij kende via social media. Ik was één van de eerste met een Instagramaccount, want ik gebruikte het om mijn foto’s te bewerken. In Elversele begon ik toen een pop-up store, eerst met eigen dingen, vooral accessoires. Daarna ging ik nog een stapje verder en opende ik een winkel op de melkmarkt in Antwerpen. En ook die bleek snel te klein, waardoor we nu verhuisd zijn naar dit geweldig pand in de Nationalestraat.

clouds of fashion

Hoe zou je jouw eigen stijl omschrijven?
Ik hang niet vast aan één stijl. Mijn stijl is erg uiteenlopend. Soms ben ik girly, dan weer sporty of ga ik voor een boho-stijltje, zoals vandaag. Ik denk dat dat ook het succes is van Clouds of Fashion. Iedereen vindt hier wel iets leuk, wat je stijl ook is.

clouds of fashion

Wat is je favoriete zomeritem of trend?
Echt een favoriet stuk heb ik niet. Alles wat ik verkoop, zou ik ook zelf willen aandoen. Maar de echte musthaves laat ik wat vaker aan me voorbij gaan. Zo is een t-shirt met ananassen echt iets van nu, maar dat zal ik dan zelf net niet dragen. Al is het wel heel leuk.

Hoe voorspel je wat aankomend seizoen hot zal worden?
Ik speel een beetje in op wat ik zie. Via Instagram of de mensen in de straat. Alles kan mij inspiratie geven. En het is natuurlijk ook fijn dat ik door mijn leveranciers kort op de bal kan spelen.

ONLY Hoed blackOnly Zalando
€ 26,95
Levis® Halsdoek sky blueLevis Zalando
€ 19,95
Miu Miu Zonnebril MU 51QSMiu Miu de Bijenkorf
€ 210,00

Hoe ziet een dag er bij jou uit?
Ik sta op om 7 uur, zodat ik om 8 uur in de fitness ben. Dan rijd ik naar kantoor. Daar heb ik meetings, check mijn mail en plan ik sociale media in. Ook pendel ik voortdurend tussen kantoor, de winkel en meetings. Unizo kroonde me dit jaar tot ‘meest beloftevolle vrouwelijke ondernemer van het jaar 2016” en ik mag spreken op een event. Dat bereid ik dan bijvoorbeeld vandaag voor. Maar elke dag is anders en leerrijk. Dat vind ik juist zo leuk aan mijn job.

 clouds of fashion

Wat vind je het leukste aan je job ?
Ik kan niet kiezen. Ik vind  aankoop leuk, social media, in de winkel staan. Eigenlijk echt alles. Maar vooral samenwerken met mijn team is ongelooflijk. Er hangt een hele leuk sfeer en ik prijs mezelf gelukkig dat ik mensen rond me heb kunnen verzamelen die mee gaan voor wat ik wil. Dat is gewoon onbetaalbaar.

ROCK clip-on Macro lens - eenvoudig afneembaar - zwartRock Knaldeals.com
€ 24,95 € 19,95
Casetastic Softcover Samsung Galaxy A3 (2016) - Pineapple ParadiseCasetastic AccessoireCasetastic
€ 19,99
Makeup Revolution Amazing Lipstick Atomic Make Me TonightMakeup revolution Boozyshop
€ 1,49 € 0,99


Afgelopen weekend wist je 1500 modeliefhebbers naar de Waagnatie te lokken. Heb je dan nog dromen?
Goh, zeker. We gaan nu een winkel in Gent openen en natuurlijk wil ik dat dat ook een succes wordt. Graag wil ik de webshop nog bekender maken, de klantenservice verbeteren, samenwerkingen met make-up aangaan en de site interactiever maken. Het zou leuk zijn om outfitposts van volgers op de website te zien verschijnen. Daarnaast wil ik ook zelf terug bloggen op Clouds of Fortune. Niet meer met DIY-posts, maar met outfits en inspiratie.

clouds of fashion


Wat is je hoogtepunt van de voorbije twee jaar?
De laatste modeshow was sowieso een hoogtepunt. 1500 mensen die naar jouw modeshow komen, dat kun je gewoon niet beschrijven. Maar ook een eigen kantoor huren en de eerste persoon die bij me kwam werken, waren mijlpalen.

clouds of fashion

Hoe zorg je ervoor dat je nog tijd voor jezelf hebt en hoe vul je die het liefste in?
Sowieso probeer ik er te zijn voor mijn vrienden en mijn hondje. Dat is het allerbelangrijkste. En binnen een paar weken ga ik op vakantie, naar Santorini. Maar ik zou het heel fijn vinden om nog eens zelf te kunnen shoppen en daarna McDonalds te eten, ik ben volgens mij al een half jaar niet meer op de Meir geweest. Sowieso ga ik dat proberen de komende tijd meer in te plannen, want het is belangrijk om je geest te verruimen en inspiratie op te doen.

Dat is het zeker! Thanks Laurentine.

Lees ook: drie manieren om rode lippenstift te dragen. 

liefs, Nike 

Nike  Plonger au fond de l'inconnu pour trouver du nouveau.

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Reageer