Les Soeurs: "ons grote stijlvoorbeeld is onze bomma"

De perfecte drievuldigheid, dat zijn de vrouwen van Les Soeurs. Deze drie zussen vullen elkaar perfect aan en dat showt. Hun juwelen- en accessoirecollectie bulkt uit van de wannehave items en is ongelofelijk bijzonder. Wat dacht je bijvoorbeeld van een handgemaakte chokerketting, die zo uit de persoonlijke collectie van Rihanna lijkt geplukt? En wanneer je hun pop-upstore in Antwerpen bezoekt, kijk je eveneens je ogen uit. Tel daarbij nog op dat ze er zelf ook altijd heel erg fashionable uitzien en je wilt gewoon hun succesformule weten. Wij vonden het daarom tijd voor een interview met deze classy ladies.  

Les soeurs juwelenmerk

1. Als je even kijkt even op onze website, wat is jullie favoriete shop?
ModeMusthaves: items van nu aan erg betaalbare prijzen! Ook het succesverhaal van onderneemster Elise van Wonderen is inspirerend!

2. Les Soeurs love: 

Acne Studios Jensen Grain chelsea boot in zwart generfd leerchelsea bootde Bijenkorf
€ 450,00
American Vintage Mika bomberjack van dunne kwaliteitAmerican Vintage de Bijenkorf
€ 110,00 € 77,00
IRO Francy tuniekjurk met opengewerkte detailsIro de Bijenkorf
€ 425,00 € 127,50

3. Buiten jullie eigen webshop natuurlijk ;), wat is jullie favoriete Belgische webshop?
Die van Essentiel. Kleurrijke creativiteit van eigen bodem en trouw aan hun eigen gedurfde stijl, we like! 

4. Wat is jullie lievelingsitem uit jullie eigen recente collectie?
De Gladys choker ketting! Helemaal van nu en een echte blikvanger. De Gladys-collectie ligt ons nauw aan het hart omdat deze items door onszelf handgemaakt worden, en de productie ervan van A tot Z in Limburg gebeurt, van de leerlooier tot de montage en het afgewerkt product. Belgische maakindustrie en creativiteit boven, dus die boodschap dragen we graag uit.

les soeurs

5. We staan hier nu in jullie in prachige pop up store in Antwerpen, maar hoe zijn jullie ooit begonnen?Het begon met een grote verkleedkoffer, catwalks in de living en het uitwisselen van elkaars kleren, en dat evolueerde naar het aanpassen van kleding naar onze eigen smaak tot zelf broeken en tops maken uit lappen leder die we kochten. Ons beperkte studentenbudget liet het niet altijd toe om zich dure designerstukken te veroorloven, dus besloot Kay maar zelf met naald en draad aan de slag te gaan. Haar lederen broeken vielen al snel in de smaak bij haar vriendinnen en ook Julie’s creativiteit werd opgemerkt door niemand minder dan Stijn Helsen. Ze had een armband gemaakt voor haar vriend en toen Stijn Helsen die zag, was hij er helemaal weg van en heeft hij direct een bestelling geplaatst en ze vervolgens verkocht in zijn winkels. En zo hebben we het altijd gedaan: als we iets niet vinden naar onze smaak, maken we het zelf. Ondertussen bezoeken we samen jaarlijks de fashion weeks in Parijs en Londen en hebben we vervolgens een eigen accessoire-lijn uit de grond gestampt. Les Soeurs was geboren. 

De rode draad is onze gedeelde passie voor mode, de zoektocht naar unieke spullen en het plezier dat we van kindsbeen hebben in het creëren van dingen om deze vervolgens te verkopen. We zien ons nog zitten op de stoep van de straat, in ons zogezegde winkeltje; Kay zocht de spulletjes uit, Jules sprak de voorbijgangers aan, en Clio zat achter de ‘kassa’ .  

Levis® 501 SHORT Jeansshort wavelineLevis Jeans shortZalando
€ 59,95 € 47,95
Blouses WITBlouse lange mouwZEB
€ 39,95 € 23,97
Espadrilles Brouw by Mustang shoesEspadrilleSarenza
€ 49,99

7. We love girly bosses en jullie zijn dan ook nog eens zussen. Wie is de grootste boss en wie doet wat? 
Het geluk is dat we alle drie een ander talent hebben. Kay is heel creatief en sterk in productontwikkeling, Julie is commercieel heel sterk en weet als de beste hoe je een product aan de man kan brengen terwijl Clio een kei is in marketing en communicatie, dus dat sluit goed op elkaar aan. Net alsof de match op voorhand zo bedoeld is. We moésten daar wel iets mee doen. We geloven ook heel erg in de kracht van drie. Er is altijd wel iemand die genoeg energie heeft om de anderen op gang te trekken. Vandaar ook de heilige driehoek, het logo van Les Soeurs. Drie zussen met telkens drie jaar tussen, drie uiteinden maar toch voor altijd vereeuwigd. Kay en Clio zijn twee vurige kemphanen, terwijl Jules de rustige van de drie is met het gezonde verstand. Met drie geldt gelukkig ook altijd de wet van de democratie, want twee tegen één wint natuurlijk, haha! En daarmee is er ook geen discussie. 

les soeurs

8.Helpt het dat jullie zussen zijn of wordt er af en toe iemand onterfd?
Wij vinden het heel fijn! Als zussen hadden we al een erg sterke band, en het feit dat we nu ook onze passie voor mode en accessoires kunnen delen in een eigen concept is a dream come true. Sommigen schrikt het af om met familie samen te werken, maar voor ons is het net een meerwaarde: er is maar een woord nodig om elkaar te verstaan, stijlmatig zitten we meestal in dezelfde richting, en er moet geen blad voor de mond genomen worden in besprekingen: als zussen onder mekaar kan je nog meer jezelf zijn en je gedacht zeggen. Wat ook wel eens tot stevige discussies kan leiden, maar daaruit vloeien meestal de beste ideeën voort.

9. Jullie zien er ook nog eens super fashionable uit. Is stijl jullie met de paplepel ingegeven of halen jullie elders inspiratie? 
Ons grote voorbeeld was met stip onze bomma; een classy lady die heel avantgardistisch was voor haar tijd, en een uitstekend goede smaak had op het vlak van juwelen, handtassen en haar kledij. Ze deed niets liever dan met haar vingers door de mooiste parels en de fijnste stoffen spinnen, dan kirde ze van geluk! Les Soeurs is daarom ook een beetje een ode aan haar.

Verder laten we ons inspireren door de Parisienne in haar dagelijks leven; elegant en stijlvol, doch no nonsense en een vleugje nonchalant. Ze houdt van basics als het op kleding aankomt, maar daarbij geldt wel dat schoenen en accessoires ’key’ zijn in haar persoonlijke stijl. 

les soeurs

10.Clio en Kay, jullie hebben al eigen mini-me. Komt er een Les Soeurs-kinderlijn?
Wel… we hebben er al aan gedacht! Een eigen ‘Me & Mini-me collectie’ waarin we de wildste kids-combo’s kunnen uitwerken, dat moet er op een dag van komen! Maar first things first, dus zeker niet verder vertellen ;).

11.Over persoonlijke dingen gesproken. Wat inspireert jullie in het designproces?
De creatie an sich, waar een hersenspinsel, vorm, print of materiaalsoort de metamorfose ondergaat tot een afgewerkt draagbaar Les Soeurs-product die 5 meiden enthousiast staan te passen!

12.Zet in de juiste volgorde van belangrijkheid: fair trade > kwaliteit > trends > uniek
Kwaliteit – Trends – Uniek – Fair trade. Betaalbare kwaliteit staat voor ons op één omdat we duurzaamheid erg belangrijk vinden. Verder kiezen we in ons gamma steeds voor trendgevoelige basics (ja die twee gaan samen!), en als deze dan ook nog eens uniek en onderscheidend kunnen zijn dan hebben we een volwaardig Les Soeurs item! Met Fair Trade zijn we nog niet echt bezig eerlijk gezegd, maar het is zeker iets waar we in de toekomst aan willen werken.

les soeurs

13.Dream big: waar zien jullie jezelf over vijf jaar? 
Ambitie is om te evolueren naar een all-in mode-concept waar we door middel van een wisselend aanbod ‘musthaves’ de hippe vrouw van kop tot teen kunnen kleden, en dat onder ons eigen label Les Soeurs. En als we écht mogen dromen: eigen Les Soeurs conceptstores in alle hippe steden wereldwijd, waarin we dé musthaves van dat moment aanbieden waar iedereen naar op zoek is. En dat zowel op vlak van accessoires, kleding en interieur. Dat blijft natuurlijk een droom. Laat ons vandaag eerst maar eens eigen vaste winkels neerpoten in de belangrijkste Belgische hoofdsteden en ons homeparty concept verder uitbouwen, want we willen geen stappen overslaan. Het lijkt allemaal heel makkelijk te gaan met Les Soeurs, maar het is en blijft hard werken. Maar we zijn ontzettend ambitieus en ik geloof er in dat wij drietjes ooit zullen geraken waar we nu alleen nog maar van kunnen dromen.

les souers

14.Stel er staat een Les Soeurs privéjet op je te wachten, naar waar vertrek je?
Mogen we even clichématig met de hele familie een weekje verdwijnen naar een tropisch eiland in de Stille Oceaan, waar men nog nooit van Wifi of Instagram gehoord heeft ?

Wear A Sand CrochetiniModeMusthaves ModeMusthaves
€ 89,95 € 62,95
Biotherm Aqua Gelee Solaire SPF30Biotherm Make-upde Bijenkorf
€ 28,00
Dante 6 Glory kimono met bloemendessinDante6 de Bijenkorf
€ 179,00 € 89,50

15.Tot slot: Privéjets, champagne, the celebritylife. Hopelijk is Les Soeurs binnen enkele jaren zo big dat nagenoeg elke celibrity met jullie wil samenwerken. Wie zou dan jullie ultieme catch zijn?
Dat is een lang lijstje. Nee serieus, dan liever een samenwerking met een celebrity-designer: van Dries van Noten, Raf Simons, Axel Vervoordt en Wouters & Hendrix zijn we sowieso grote fan; België boven! Lokaal moeten we onze talenten en economie verankeren. Het moeten ook niet per se klinkende namen zijn; zolang er maar sprake is van passie, ambacht en gevoel voor esthetiek. Dat mag uit de mode-sector, maar even goed uit de kunst- of interieurwereld. Voor onze ‘buurman’ Piet Stockmans (een porseleinkunstenaar uit het naburige Genk) hebben we bijvoorbeeld ook een enorme bewondering. 

 Zin gekregen om te shoppen?) Ontdek hun collectie nog t.e.m. 9/7 in de Les Soeurs pop-up (Schrijnwerkerstraat 7, 2000 Antwerpen) of online via www.lessoeurs.be!

De zusjes zien er ook altijd super fashionable uit. Benieuwd hoe de jongste zich kleedt


liefs, Nike 

Nike  Plonger au fond de l'inconnu pour trouver du nouveau.

Reageer