Met deze tips blijft je lippenstift wél zitten

September is onze beautymaand. Tips over hoe je met flawless lippen de straat op kan kunnen we jullie dus niet onthouden. Hoe help je je outfit van "A-ok" naar "A-lister"? Met perfect gekleurde lippen natuurlijk, of dat nu felrood of zachtroze is, koraal of nude. Heel veel meer dan een beetje mascara on the side heb je dan ook niet nodig om er flawless uit te zien. Het is op één minuut aangebracht en is de ideale "ik heb iets te vaak op de snooze button gedrukt" remedie. Er is alleen één ding waar we als lippenstift dragende vrouwen allemaal mee te maken krijgen: lippenstift die niet blijft zitten. En zeg nu eerlijk, zo'n half randje lippenstift aan het einde van de dag doet natuurlijk helemaal niets goeds meer voor je look. Paniek! Of toch niet? Met het onderstaande stappenplan ben je namelijk verzekerd van een paar perfecte gekleurde lippen en tip 5 leert je hoe je je tanden lippenstiftvrij houdt. Watch out Kylie Jenner!

quote lippenstift trends

De hele dag perfect gekleurde lippen

#1 Scrubben
Een goede voorbereiding is half werk en dat geldt ook voor het aanbrengen van je lippenstift. Je kunt je misschien voorstellen dat lippenstift op zachte, gladde lippen niet alleen mooier staat, maar ook beter blijft zitten. Losse velletjes kunnen je zorgvuldig aangebrachte kleur namelijk helemaal verpesten. Hydrateer je lippen daarom regelmatig en scrub ze elke week, zonder veel druk, met een schone zachte tandenborstel of een speciaal daarvoor bedoelde lipscrub. 

#2 voorbereiden en afwerken met poeder
Voordat je je lippenstift aanbrengt, matteer je deze met een poedertje. Een compact poeder of losse poeder maken je lippen iets stroever en voorkomen dat ze te vochtig zijn en de lippenstift niet goed blijft 'plakken'. Wil je er helemaal zeker van zijn dat je lippenstift tot diep in de nacht blijft zitten? Breng dan ook nog een laagje poeder aan bovenop de lippenstift. Kies voor een transparante poeder om de kleur niet te verpesten!

lippenstift trends
#3 Gebruik een lipliner als primer
Lipliner houdt je lippenstift binnen de lijntjes. Als je het onder de lippenstift over je hele lip aanbrengt heb je urenlang plezier van je kleur. Een win-win dus! Let er bij het kiezen van je lippotlood wel op dat je de juiste kleur kiest. Al is een te donker randje erg '90s en laat het nu net zijn dat alle trends van de 90's opnieuw hot zijn! Lip primers zijn er natuurlijk ook en werken uitstekend.

#4 Smeren met een borsteltje 
Je kunt je lippenstift niet alleen véél preciezer aanbrengen met een borstel, je brengt ook meer materie aan en daarom blijft hij langer zitten. 
#5 De vinger
Zit de eerste laag op je lippen? Goed! Nu neem je je wijsvinger en steek hem in je mond. Laat je lippen er rond vallen en trek je vinger er terug uit. Raar zicht? Ja zeker! Maar een gouden tip om geen lippenstift op je tanden te krijgen.
lippenstift trends
#6 Longlasting lippenstift
En natuurlijk is 2017 het jaar van de langdurend blijvende lippenstiften. Uit ervaring weet ik dat een matte lippenstift langer blijft zitten dan een glossy lippenstift.

#7 Verzorgen
Het grote nadeel van longlasting lippenstift? Het droogt vaak zo uit. En volgens mij wordt niemand knapper van een gebarsten kleur op de lippen. Verzorg je lippen daarom goed met een lippenbalsem, zowel voor als na het aanbrengen van je lippenstift. Dit houdt je lippen soepel en voorkomt dat de kleur weg fade. 
lippenstift trends#8 Eten en drinken
De beste manier om te zorgen dat je lippen de hele dag on fleek blijven? Eet en drink de hele dag niets. Ha, I wish! Natuurlijk moet je gewoon kunnen blijven eten en drinken zonder je zorgen te moeten maken over je lippenstift! Gelukkig zijn er wel een aantal trucjes die je daarbij helpen. Drink bijvoorbeeld door een rietje of maak de rand van je glas een beetje nat voordat je drinkt. Je kunt je mond een beetje deppen met een servet voordat je begint te eten, dan heb je de minste kans op vegen. Natuurlijk kun je niet verwachten dat je lippenstift er na een viergangen menu nog steeds op zit, dus trek je na het eten even terug op het toilet om je lippen bij te werken. 

Yves Saint Laurent Lip PerfectorMake-upde Bijenkorf
€ 37,00
Makeup Revolution Rose Gold ChauffeurLippenstiftBoozyshop
€ 4,95
soin noir lipscrub+balm 17 MLGivenchy Body scrubICI PARIS XL
€ 85,90
lift smoothing lipstick primerGuerlain Make-upICI PARIS XL
€ 31,90
double wear stay-in-place lip stay-in-place lip pencilEstee Lauder LippotloodICI PARIS XL
€ 20,00
babydoll kiss & blushSaint Laurent Paris ICI PARIS XL
€ 33,90
Milani Color Statement Matte Lipstick - 60 Matte InnocenceMilani LippenstiftThe Make Up Spot
€ 9,50
re-plasty pro filler eye & lip contour serum in blur 15 MLHaarserumICI PARIS XL
€ 117,60
rouge pur couture the matsMake-upICI PARIS XL
€ 32,50
licious lips velvet glossBE CREATIVE MAKE UP ICI PARIS XL
€ 12,95
new dimension plump + fill expert lip treatment 15 MLLippenbalsemICI PARIS XL
€ 41,50
W7 Lip Paint Lip Gloss - Lady LuckW7 LipglossThe Make Up Spot
€ 3,50
lip popClinique Make-upICI PARIS XL
€ 20,90
DIOR LipstickDior Lippenstiftde Bijenkorf
€ 41,00
Boozy Cosmetics Rose Gold BoozyBrush 10 pc Advanced Eye & Lip SetBoozy cosmetics Make-upBoozyshop
€ 32,43 € 20,99


Selfie ready? Check!

liefs, Kristien 

Reageer