The M.A.Cness

Elke keer als ik het hoekje omdraai en voor het eerst 'the main' zie, krijg ik kippenvel. Elf jaar lang, elke keer opnieuw. Geen wonder dat de Australiër naast me, die voor't eerst een blik werpt op dit wereldse podium, zijn tranen niet kan bedwingen. Op de heilige grond van de Schorre kan alles, ziet iedereen elkaar graag en is geen enkele outfit over the top. Met deze gedachtengang van eindeloze liefde en fantasieën creëerden Ines Borgonjon, senior make-up artist van M.A.C samen met het creatieve team van Tomorrowland de meest indrukwekkende beautylooks op het festival. Fashionchick vroeg haar tussen alle madness door hoe alles tot stand kwam en neemt je mee langs de leukste looks. 

Insiratie tml looks festtival make-up we can dance

We zitten in de Garden of Eden wanneer we de über sympathieke Ines horen vertellen hoe het allemaal is begonnen. En dat is een erg inspirerend verhaal, Ines groeide van vaste klant van de M.A.C store in Antwerpen uit tot Senior Make-up artist van haar lievelingsmerk. Nu leidt ze een team van make-up artists, brengt hen tot een hoger niveau en geeft hen volop de kans om te groeien. Als we haar bezig horen en zien, voelen wij ons vereerd dat Ines ons wil gidsen door de constant evolurende make-upwereld. Maar vooraleer Ines jou als Fashionchick-bezoeker meer interessanste beautyplekjes en geheimen laat zien, mochten we haar volgen op een event waar de halve wereld naar uitkeek, Tomorrowland. 

tomorrowland leukste looks

Een slagzin van M.A.C omschrijft het mooi : “You can be anything you want to be at any point in your life “. Wij denken dan, 100% match made in heaven met TML. Kan je wat meer vertellen over jullie samenwerking?

Samen met het creatieve team van Tomorrowland werkte M.A.C bij elke storyline de juiste make-uplook uit voor de performers. Tot in het kleinste detail stemden we de make-up af op het feeërieke verhaal dat de performers moeten uitstralen. Om het plaatje compleet te maken, bedachten we zes looks waaruit de kampeerders konden kiezen. Zo krijgt ook heel Dreamville de nodige magie.

look make up blogger tomorrowland

Hoe je deze look bij jezelf creëert, vind je hier!

James gager, Creative Director bij M.A.C Cosmetics zei : "Make up helps you live out your fantasy, whatever it is". Waaruit haal jij je inspiratie?

Inspiratie doe ik gewoon in het dagelijkse leven op, maar wel tijdens momenten waarin mijn geest tot rust komt. Onder de douche bijvoorbeeld. Dan kan mijn fantasie alle kanten op gaan en droom ik weg. Daarnaast vind ik in interieurmagazines bijzondere patronen die leiden naar unieke combinaties als marmer en koper; dat kan bijvoorbeeld vertaald worden in iets als een oogschaduwpallet.

tomorrowland leukste looks

Op TML is het dit jaar heet. Hoe zorgen jullie ervoor dat de make-up van de dansers en performers op hun plaats blijft? 

De twee producten die key zijn voor langdurige make-up, zijn voor mij onze Paintpot constructivist en de Fix plus spray. De Paintpot constructivist is een oogschaduw basis in crème vorm, die na het aanbrengen in poeder verandert en ervoor zorgt dat je oogschaduw beter blijft zitten.De Fix plus zorgt dan weer voor algehele fixatie van je make-up.

Ines loves:

M·A·C Pro Longwear Paint PotEyelinerde Bijenkorf
€ 21,00
Black Cut Off ShortsModeMusthaves ModeMusthaves
€ 34,95 € 4,95
M·A·C Prep + Prime Fix +M.A.C Cosmetics Make-upde Bijenkorf
€ 17,50

Hoe runnen jullie de M.A.C x TML backstage?

Mijn collega Connie is als het ware een backstage grenscontrole waar elke performer langs moet. Voor die het podium op mogen, overziet ze het "total image" van de make-uplooks en zorgt ze ervoor dat alles op elkaar is afgestemd. Het M.A.C event team telde dit weekend elke dag 27 M.A.C artists front- en backstage. Zij gaven niet alleen de Pee Police of de non en pastoor van de Chapel of Love hun magic, ook Belgische bloggers en ontelbare bewoners van Dreamville werden mooi gemaakt. Iedereen kon een beetje magie van hun toverkwasten meepikken. 

looks tomorrowland foto's

Hou het Fashionnews in de gaten voor meer inspiratie van Ines op We Can Dance en tijdens Fashionweek!

Nog meer festivallooks vind je hier!

liefs, Kristien 

Reageer