There she glows: zo behoud je jouw bruine kleurtje

Het einde van een zomervakantie is nooit erg leuk, maar één ding maakt je terugkomst een stukje aangenamer: je bruine kleurtje. Met een gebronsde huid zie je er vaak toch een tikkeltje beter uit dan anders. En dat merk je aan de complimenten die je plotseling van vrienden en collega's krijgt. Op vakantie check ik dan ook elke avond of de tanline van mijn bikini al zie. Hoe groter het contrast, hoe happier ik ga slapen. Maar jammer genoeg is daar na enkele weken België nog bitter weinig van te zien. Wil jij net als ik je bruine kleurtje iets langer dan enkele weken houden? Check dan snel onderstaande tips. 

Bruine kleurtje

1. An apple a day and your tan will stay. Het is wetenschappelijk bewezen dat je jouw bruine kleurtje langer behoudt als je groenten en fruit eet. Wortelen, brocolli, tomaten, ... zijn niet alleen super gezond, maar zorgen ervoor dat je huid langer bruin blijft. 

2. Hydrateren zal je leren. Zoals after sun ervoor zorgt dat je verbrande huid bruin wordt, zo zorgen andere vettere crèmes er ook voor dat je huid bruin blijft. Met bodylotion of crème voorkom je uitdroging waardoor je huidcellen minder snel afsterven.

3. Water, de rest komt later. Voor je algemene gezondheid is het aangewezen om ongeveer 1.5l water per dag te drinken. Maar ook je gebronsde huid vaart wel bij water te drinken. Veel water drinken, is goed voor je doorbloeding en daardoor voor je bruine kleurtje. Maak er bijvoorbeeld een gewoonte van om steeds een flesje water bij te hebben.

4. Speaking of water... water drinken, ja. Lang in bad gaan, nee. 

5. Zonneschijn is het beste medicijn. En dan bedoelen we niet dat je terug in de zon moet liggen bakken. Gewoon af en toe wat buitenlucht opsnuiven is genoeg om wat extra kleur op te doen en je bruin tintje te behouden. Ga eens met de fiets naar je werk, maak een wandelingetje of ga buiten sporten, het  maakt happier en bruiner. 

6. Speel met kleuren. Je kunt ook een beetje valsspelen. Ga bijvoorbeeld voor felle kleuren of nude tinten, zo lijk je een stuk bruiner en je bent ook nog eens volgens de laatste kleurentrends gekleed. Win win. 

Benieuwd wat de modekleuren voor de herst/winter 2016-2017 zijn? 

liefs, Nike 

Nike  Plonger au fond de l'inconnu pour trouver du nouveau.

Reageer