Tien vragen aan Elien Migalski van Dogs and Dresses

Eén van de meeste bezochte blogs in Vlaanderen is die van Dogs en Dresses. Wat in Japan een blog zou kunnen zijn van honden in kleedjes. Of misschien zelfs een blog over kleding met hondenprints. Lucky us, is Dogs and Dresses de inspirerende blog van Elien Migalski, herkenbaar aan haar weelderig haardos en feilloos stijlgevoel. Een vrouw met een grote liefde voor honden, maar een minstens even grote liefde voor mode en lifestyle. Naast haar vaste job bij LabelCrush, blogt ze wanneer ze maar kan en bracht ze onlangs zelfs een eigen sneaker uit. Hoog tijd om deze creatieve duizendpoot eens te onderwerpen aan enkele vragen. 

Interview Elien Migalski Dogs and Dresses


#1 Jouw voorliefde voor mode goes way back. Maar wat is het kantelmoment geweest om zelf een blog te beginnen? 
Ik weet nog goed hoe ik in 2009 op een druilerige avond op mijn kamer zat en voor het eerst een style blog bezocht. Ik studeerde nog in Antwerpen, maar was altijd al gebeten door de modemicrobe. De eerste blogs die ik bezocht waren die van Rumi Neely (FashionToast) en Karla Deras (Karla's Closet). Ik dacht bij mezelf: 'hey, lijkt me leuk!'. Ik heb altijd al een geeky kantje gehad. Nog voor het internettijdperk maakte ik mijn eigen magazines in Publisher op onze Windows '95 computer. Toen we als één van de eerste gezinnen in ons dorp een internetverbinding kregen, spendeerde ik bijgevolg menig woensdagnamiddag aan het maken van mijn eigen websites. Ook is met een fotograaf als vader, de liefde voor fotografie en het esthetische me met de paplepel ingegeven. Een eigen blog beginnen leek me dus gewoon een hele goede combinatie van al mijn interesses.

Interview dogs and dresses blog

#2 Hoe ziet een doorgenomen dag erbij jou uit?
Ik werk als office manager bij LabelCrush, een online marktplaats voor secondhand designer mode. Ik woon op 2 minuutjes van kantoor, wat met de tijd geeft om alvorens ik ga werken al wat blogmails te beantwoorden. Het liefst met een ontbijtje ernaast. In mijn dagelijkse habitat ben ik omringd door de mooiste merkenmode, wat me erg inspireert. Wanneer ik na mijn werk thuis kom, kruip ik achter de computer om te mailen, mijn sociale media te updaten en blog posts te schrijven. Vaak trekken we ergens op de dag ook naar buiten voor outfit of the day pics. Op dagen dat ik niet voor LabelCrush werk, ben ik druk in de weer voor Dogs and Dresses; meetings, shoots en events bijwonen. Een druk schema, maar wel allemaal superleuk. 's Avonds ben ik het productiefst en meestal kruip ik pas om half 2 onder de wol. 

Dogs and dresses outfit

Proenza Schouler PS1 Medium tas in oranjeroodProenza Schouler de Bijenkorf
€ 1,350,00
Reiss Kari rok met flared fitReiss de Bijenkorf
€ 85,00
Sam Edelman Belinda fringe boot van suèdeSam Edelman de Bijenkorf
€ 249,95

#3 Welke merken draag je graag? En hoe zou je jouw stijl omschrijven?
Ik hou van goede basics en mooie stoffen. De laatste tijd ben ik ook meer teruggegaan naar een miminalistische kledingstijl, maar dan wel afgewerkt met mooie accessoires, handtassen en schoenen. Shoppen doe ik vooral online, het liefst bij Asos en Topshop. Daarnaast ben ik fan van Samsoe & Samsoe, One Teaspoon en de H&M Trend collectie. Mijn stijl varieert van dag tot dag, maar over het algemeen is hij casual chique, met een tomboy twist.

Stijl elien migalski


#4 Heb je tips voor vrouwen om een eigen stijl te ontwikkelen en tegelijk  stijlvol voor de dag te komen?
Experimenteer! Probeer verschillende looks uit, laat je inspireren door verschillende plekken, en heb geen schrik om de bal een keer mis te slaan. Als je het echt niet weet, kijk dan naar celebs met een mooie kledingsstijl of zoek een blogger met jouw lichaamstype en een stijl die je leuk vindt.
TOPSHOP Jessica pump met veterTopshop de Bijenkorf
€ 29,00
Samsøe & Samsøe MANO Korte jurk blackzomerkleedjeZalando
€ 79,95
Topshop SOPHIE Zonnebril brownTopshop Zalando
€ 19,95 € 16,95


#5 Als je één kledingstuk mocht redden uit een woningbrand. Wat zou dat zijn? 
Mijn leren jasje. Inmiddels helemaal afgedragen, maar net daarom zo fijn! Hij past gewoon overal bij en ik heb er heel mooie herinneringen aan. Oh en verder: al mijn tassen en schoenen.

interview dogs and dresses


#6 Waaruit haal je inspiratie? En welke vrouw inspireert jou? 
Het dagelijkse leven, mensen op straat, modemagazines en blogs. Mijn all-time favourite style icons blijven toch wel Mary-Kate en Ashley Olsen. Relaxed, casual en toch überchique!

#7 Ik denk dat iedereen het over eens kan zijn – je lijkt nooit een bad hair day te hebben. Wat is je geheim?
Haha, die vraag krijg ik inderdaad wel vaker. Ik denk dat het vooral een portie good luck is, en daarnaast goede verzorging! Ik laat mijn lokken om de 2 maanden knippen en verzorg ze met producten van Redken. Vroeger gebruikte ik gewoon de eerste de beste shampoo die in de douche stond, maar mijn kapper heeft me dat afgeleerd. Hij had gelijk: mijn haar is veel zachter en glanzender geworden. Soms is het zelfs te shiny, dan gooi ik er een hoop texturizing powder in om het wat messy te maken. Verder gebruik ik geen stylingproducten en heb ik geen spannende tips, sorry!

Haar elien migalski

#8 Wanneer ben je ultiem gelukkig? 
Als ik in mijn eentje door een nieuwe stad loop, kan ik echt gelukkig worden. Een open geest, open ogen, en inspiratie opdoen! Verder word ik meer dan gelukkig van mijn familie, vrienden en hondjes. Serieus, ik kan geen hond op straat tegenkomen zonder ernaar te glimlachen. Een eigen pup staat dan ook hoog op mijn verlanglijstje, maar ik wacht nog even tot ik een geschikte viervoeter tegenkom in het asiel. 

#9 Wat zijn je favoriete hotspots in Antwerpen? 
Ik woon en werk op het Zuid, dus je vindt me sowieso steeds in de buurt van de Marnixplaats. De Vitrine voor after-work-drinks, Soho voor een lekker flesje rosé en restaurant Meat and Eat voor een gezellig avondje met lekker eten. Verder hou ik van de bagels van Kaffeenini, de vintage kledij van Episode en de prachtige handtassen in de showroom van Labellov.

#10 Wat wil je nog bereiken met Dogs & Dresses? En hoe denk je dat het bloggerlandschap verder zal evolueren?
Over de evolutie van het bloglandschap kan ik uuuuren praten, haha. Er komt trouwens een blogpost aan over dit onderwerp. Om eerlijk te zijn weet ik het zelf niet goed. Wat ik wel merk is dat de traditionele blogscène aan het verschuiven. Heel wat mensen breiden hun bezigheden uit; vloggen, een magazine, een hair care line , een boek. Alles is mogelijk! Wat ik zelf vooral wil bereiken is steeds verder groeien met Dogs and Dresses en mijn eigen bedrijfje. Onlangs bracht ik mijn eigen sneaker op de markt en ook de blog wordt steeds uitgebreid met nieuwe features. Zo waag ik me binnenkort aan het vloggen! Mijn ultieme goal is een eigen boek uitbrengen, een soort how-to-survive-your-20's handleiding ofzo.
Ontdek hier het instragramaccount van Dogs and Dresses en andere Belgische modebloggers.

liefs, Nike 

Nike  Plonger au fond de l'inconnu pour trouver du nouveau.

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Reageer