Vijf basisregels om geblondeerd haar mooi te houden

Eén van de grootste haarkleurtrends op dit moment is platinablond en grijs. Zelf heb ik me er één keer aan gewaagd en vervolgens nooit meer. Na het kleuren van mijn haar moest ik plots afscheid nemen van mijn lange haren (gelukkig bleek een korte coupe mij achteraf veel beter te staan), want mijn haar was volledig beschadigd. Bovendien maakte het mooie lichte blond snel plaats voor geel, wat alles behalve fashionable is. Lang heb ik er dus niet van kunnen genieten. Maar nu ik zo veel vrouwen met prachtige lichte lokken in het straatbeeld zie, wil ik me stiekem terug wagen aan het blonderen van mijn haar. Deze keer ga ik echter slimmer te werk en heb ik uitgezocht hoe je gekleurd haar mooi kunt houden en die tips deel ik graag met julllie. 

geblondeerd haar mooi houden

Zo ga je blond zonder spijt

regel #1 Laat je haren altijd bij de kapper kleuren als je voor een haarkleur wil gaan die veel lichter is dan je eigen haarkleur. Het liefst in een salon dat werkt met producten die niet chemisch zijn of zo weinig mogelijk schade aan je haren berokkenen.

regel #2 Verwen je haren met overdreven veel haarmaskers; zowel zelfgemaakte als diegene die je kant-en klaar koopt. Eigenlijk is wat met je haren gebeurd na het verven, hetzelfde dat je lichaam doormaakt na een avondje te stevig doorzakken. Je haar heeft dus veel vocht nodig is. Voed je haren daarom met het nodige vocht door het haarmasker een hele nacht te laten intrekken. Vergeet daarbij geen handdoek op je kussen te leggen. 

L'Oréal Professionnel Série Expert Vitamino Color MaskHaarmaskerThe Make Up Spot
€ 13,95
Syoss Restore 3in1 Turnaround Miracle Intense Treatment FluidSyoss HaarmaskerThe Make Up Spot
€ 7,99 € 5,50
L'Oréal Paris Elvive Color Vive Instant Miracle MaskL'Oréal HaarmaskerThe Make Up Spot
€ 5,99 € 3,95

regel #3 Gebruik specifieke producten voor gekleurd of beschadigd haar. Gooi de shampoo weg die je tot hiertoe gebruikte en vervang die door een specifiek product voor gekleurd haar. Je zult niet onmiddellijk resultaat zien, maar na een tijdje zal je blij zijn met het feit dat je jouw dagelijkse routine hebt omgegooid. Deze producten zijn namelijk specifiek om te doen wat jouw haar nodig heeft, zelf wanneer het lijkt alsof het niet meer te redden valt. 

John Frieda Full Repair ConditionerJohn Frieda borstelThe Make Up Spot
€ 9,50
Schwarzkopf Essence Ultîme Diamond Color ShampooSchwarzkopf ShampooThe Make Up Spot
€ 4,99 € 3,95
L'Oréal Professionnel Série Expert Vitamino Color Leave-inConditionerThe Make Up Spot
€ 11,95

regel #4 Was je haren af en toe met zilvershampoo. Op die manier kun je de gelige schijn uit je haren wassen. Let wel op dat je dat niet te veel doet, anders kunnen je haren grijs kleuren. Al is dat laatste ook wel erg trendy deze zomer. 

regel #5 Laat je haren natuurlijk drogen. Pas gekleurde haren zijn niet zo goed opgewassen tegen hete lucht. Wil je toch je haren brushen? Zorg dan dat je ze extra beschermt en zet je haardroger op een lage stand. 

Lees ook: vijf mascarafouten die je hierna nooit meer maakt

liefs, Nike 

Nike  Plonger au fond de l'inconnu pour trouver du nouveau.

Reageer