Welke foundation past het best bij jouw huidtype?

In de zomer heeft onze huid genoeg aan een beetje cc-cream en een vleugje mascara, maar in het najaar mag het iets meer zijn. Zodra dat bruine kleurtje begint weg te ebben, kan een beetje foundation geen kwaad. Het is echter niet zo simpel om de juiste foundation uit te kiezen. Het gamma is eindeloos breed. Bovendien moet je niet alleen rekening houden met de juiste kleur, ook je huidtype heeft belang. Welke foundation kun je het best gebruiken als je een droge, gemengde of net erg droge huid hebt? Wat is het beste product als je last van acné hebt? Wij zochten het uit. 

Foundation gemengde, droge, vette huid

Voor een vette huid 

Een vette huid kenmerkt zich grove poriën en een oranje-achtige teint. De poriën zie je niet alleen op de neus, maar op heel het gezicht. Is jouw huid eerder vet? Kies dan bijvoorbeeld voor een talgabsorberende foundation.

double wear stay in place make-up foundation 30 MLEstee Lauder FoundationICI PARIS XL
€ 41,90
Clinique Superbalanced Silk Makeup SPF 15Clinique Make-upde Bijenkorf
€ 33,00
M·A·C Matchmaster SPF 15 FoundationConcealerde Bijenkorf
€ 36,00

Voor een droge huid 

Vrouwen met een droge huid hoeven zich geen zorgen te maken over zichtbare poriën, maar de huid kan een beetje doffer of krijtachtig lijken. Zeker in het najaar kan de huid extra droog worden. Een foundation die ook zijn werk doet op het vlak van hydratie is dan ook aangewezen. 

parure de lumiere foundation fluide 30 MLGuerlain FoundationICI PARIS XL
€ 51,05
Bobbi Brown Foundation StickBobbi Brown Foundationde Bijenkorf
€ 41,00
healthy mix foundation 30 MLBourjois FoundationICI PARIS XL
€ 6,75

Als je acné hebt

Last van puistjes? Dat is niet zo fijn. Veel  mensen hebben er zelfs tot ver na hun tienerjaren nog last van. Niets om je slecht over je te voelen, al begrijpen dat we je op sommige dagen je puistjes het liefst onder een laagje make-up doet verdwijnen. Maar in dit geval is het zeker belangrijk dat je de juiste foundation kiest. Sommige exemplaren kunnen namelijk je huidprobleem nog erger maken en leggen de nadruk op je puistjes i.p.v. ze te verbergen. Deze foundations bedekken en hebben tegelijk een helende werking

Charlotte Tilbury Magic FoundationFoundationde Bijenkorf
€ 40,00
DIOR Vloeibare foundationDior Foundationde Bijenkorf
€ 51,00
anti-blemish solution liquid makeupClinique Make-upICI PARIS XL
€ 29,35

Voor een gevoelige huid 

Een gevoelige huid wordt altijd geassocieerd met onstekingen, al dan niet zichtbaar. Door aandoeningen als eczeem, rosacea, psoriasis of alergieën kun je ook extra gevoeligheid ervaren. In dit geval kun je bijvoorbeeld kiezen voor een foundation die vrij van parfum is. 

Laura Mercier Candleglow Soft Luminous FoundationFoundationde Bijenkorf
€ 48,00
phyto-teint expert 30 MLSisley FoundationICI PARIS XL
€ 87,75
Beautyblender PureBeautyblender ConcealerThe Make Up Spot
€ 19,95

Meer foundation is in onze Fashion Finder te vinden. 

liefs, Nike 

Nike  Plonger au fond de l'inconnu pour trouver du nouveau.

Reageer