Zo krijg je zijdezachte lippen

Oh wat vervelend toch, van die droge, schilferige lippen. We hebben er allemaal last van. Zeker als het koud wordt kunnen je lippen echt op springen staan. Daarom is het belangrijk om ze goed te verzorgen. We hebben onze precious lips tenslotte nodig om te zoenen, te tuiten op selfies, én om uren aan girltalk te doen. En geef toe, wie wil er nu geen kusmondje à la Angelina Jolie? We kunnen nu niet enkel Brad van haar stelen, maar ook haar feilloze lippen. Volg deze vier stappen en straal! 

1. Exfoliëren

lipscrub online shoppen

Het klinkt een beetje vies, maar ook onze lippen bevatten dode huidcellen. De eerste stap naar zachte lippen is dan ook het verwijderen van deze dode cellen. Dit kan op twee manieren. Een heel goede truc is een tandenborstel. Ja, echt waar, dat ding kan beter van pas komen dan je zou vermoeden. Maak je tandenborstel vochtig met wat water en 'poets' als het ware je lippen door heen en weer te bewegen. Zo komen losse velletjes en huidcellen los. Een andere manier is het gebruiken van een lipscrub. Eén keer per week scrubben zou moeten volstaan. Maak je lippen nat met water en breng wat scrub aan. Daarna maak je met je vingers een ronde beweging. Doe dit ongeveer vijf minuten en was vervolgens de scrub af met water.

body talasso scrub anti waterCollistar Body scrubICI PARIS XL
€ 44,95
Clinique Sweet Pots Sugar Scrub & Lip BalmClinique Body scrubde Bijenkorf
€ 26,00
soin noir lipscrub+balm 17 MLGivenchy Body scrubICI PARIS XL
€ 85,90

2. Smeren maar

lippenbalsem online shoppen

Onthoud: ga nooit of te nimmer de deur uit zonder lippenbalsem! Eender welk seizoen, zorg dat je hem altijd op zak hebt. In de lente en zomer kun je kiezen voor een exemplaar met een beschermingsfactor tegen de zon. In de herfst en winter kies je voor een balsem die extra vocht inbrengt. Breng 's morgens en zeker 's avonds een ruime laag lippenbalsem aan. Bij koud winterweer mag je gerust enkele malen per dag smeren. Nog een tip: deel je lippenbalsem niet met anderen om verspreiding van bacteriën tegen te gaan. Houd hem ook nooit langer dan een jaar, zo krijgen oude bacteriën geen kans.

essentials lip conditionnerShiseido LippenbalsemICI PARIS XL
€ 23,35
rituals magic balm lippenbalsemLippenbalsemICI PARIS XL
€ 8,50
Bobbi Brown Lip Balm SPF 15Lippenbalsemde Bijenkorf
€ 24,00

3. Hydraterende lippenstift

lippenstift online shoppen

Matte lippenstift is zo mooi, maar helaas niet bevorderend voor het vochtpeil in je lippen. Door de matte structuur kunnen je lippen droog worden en er bijgevolg losse velletjes tevoorschijn komen. Zorg er dus voor dat je, zeker bij koud weer, voor een lippenstift met hydraterende ingrediënten, zoals vitamine E, kiest. Wil je toch graag die matte lippenstift dragen? Vermeng hem dan met wat balsem op de rug van je hand. Breng vervolgens het mengsel aan met een lippenpenseel. 

all day long lasting lipstick hydra lustre lipstickEstee Lauder Make-upICI PARIS XL
€ 25,15
M·A·C Lipstick / Viva Glam Ariana GrandeLippenstiftde Bijenkorf
€ 20,00
Bobbi Brown Nourishing Lip ColorBobbi Brown Lippenstiftde Bijenkorf
€ 27,50

4. Reinigen

ontshminker make-up reiniger online shoppen

Ladies, ook al ben je net thuis van een avondje stevig doorzakken en dus doodmoe, ga nooit slapen zonder te reinigen! Dit geldt niet enkel voor je huid en ogen, maar ook voor je lippen! Besprenkel een watje met reiningsproduct en zorg ervoor dat alle restjes make-up van je lippen verwijderd zijn. Spoel vervolgens grondig met veel water. Hierna kan je voor het slapen gaan nog een laagje lippenbalsem aanbrengen.

purity made simple one-step facial cleanser 90 MLGezichtsreinigerICI PARIS XL
€ 11,40
rituals creamy foam cleanser gezichtsreiniger 125 MLGezichtsreinigerICI PARIS XL
€ 12,50
rituals samurai cleanse gezichtsreiniger 150 MLGezichtsreinigerICI PARIS XL
€ 10,50

Meer handige beautyproducten kan je vinden in onze Fashion Finder. 

liefs, Astrid Kempenaars

Astrid Kempenaars "Dress shabbily and they remember the dress; dress impeccably and they remember the woman."

Reageer